PUSEK | Magamról
353
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-353,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-13.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Magamról

Kedves Látogató!

 

Sok éve már annak, hogy hobbi szinten elkezdtem fotózni. Eleinte azt hittem, hogy már tudok is!

 

Ez az állapot azonban nem tartott sokáig. Az első komolyabb gépvásárlás során kénytelen voltam kicsit mélyebbre ásni. Beleütköztem olyan fogalmakba, hogy záridő, rekesz, fókusz, látószög, mélységélesség, stb. Minél mélyebbre ástam magam a fotózás rejtelmeibe, annál inkább elbizonytalanodtam a tudásomat illetően. Később a digitális lehetőségek megjelenésével a rengeteg vaktában exponálgatás során olyan mennyiségben keletkeztek a semmire nem használható unalmas fotók, hogy már gondot okozott a rendszerezésük és a puszta, tárolásuk. Ekkor jöttem rá, hogy nem minden a felszerelés. Az izgalmas egyedi fotók készítéséhez meg kell tanulnom a kompozíciós szabályokat. Újabb fogalmakkal találkoztam. Aranymetszés, kék óra stb.

 

Egyre kevesebb expó, egyre több izgalmas egyedi fotó került a tarsolyba. Mára már egy adott esemény, helyszín fotózása során megelégszem egyetlen igazán ütős kép létrejöttével.

 

Sok hivatásos fotós társam szakosodott egy-egy téma fotózására, mint például az esküvői fotók, sport, dokumentarista képek, stb. Nekem valamennyi téma fotózása kihívást jelent, mindegyik más tudást igényel.

 

Hitvallásom, hogy csak két dolog szükséges a jó fotóhoz. A jó fény és a jó pillanat. A többi puszta kreativitás 🙂

 

Fabatkát sem ér azonban a művészeted, ha az elkészített fotót nem tudod megmutatni másoknak úgy, ahogyan még senki sem örökítette meg a témát.

 

Újabb próbálkozásom ez a honlap. Ajánlom mindenkinek szeretettel.